Entry: Tidak semua dokter paham ... Monday, September 19, 2011



"Lho ...koq bisa ngomong sih?"
"Anak tuna rungu bisa ngomong yaa? 
Berapa desibel telinganya??"

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wah wah waaahhh ... aku sampe kaget krungu komentar kayak begitu.  Yen kira2 ini komentare orang biasa sih gak masalah buwatku.  Aku iso maklum karena biasanya pancen kalo orang tuli berat alias budeg kuwi yaa gak bisa ngomong.  Bisanya berkomunikasi mung liwat bahasa isyarat.  Persis kayak mbiyen kalo di tipi (acara berita) itu suka ada kotak tempelan kecil yang menunjukkan orang baca berita dengan gaya isyarat tangan dan mimik muka.

Pagi ini aku karo bojoku ngajak anakku sing paling cilik nang dokter THT.  Ceritane pengen ngresiki kupingnya sing reget.  Anakku iki tuna rungu semenjak lahir.  Kotoran nang njero kupingnya itu harus selalu dibersihkan benerYen kebetulan wis numpuk akan menghambat dheweke mendengar suara sing dipancarkan melalui alat bantu dengar (hearing aids) sing dipasang nang kupinge.  Berhubung aku karo bojoku gak berhasil ngresiki kabeh kotoran nang kupinge pake cotton buds, maka solusine yaa ngresiki nang dokter THT.

Begitu ngadhep dokter lha koq dokter THT-ne malah komentar koyo ngono kuwi.  Aneh juga menurutku.  Masa dokter THT koq gak ngerti soal alat bantu dengar? Surprise Padahal nang ngarep ruang prakteknya ono iklan salah satu merek alat bantu dengar lengkap nganggo penjelasan dan gambarnya juga. Iki dokter males, apa terlalu awam, opo piye karepnya ...??  Padahal juga, dia itu buka praktek nang salah sawijine rumah sakit tertua nang mBogor nan Indah Permei ini.

Jadi kesimpulanku ... dokter THT itu belum tentu ngerti soal tuna rungu.  Kalo gini kejadiannya mesakake alias kasihan banget orang2 yang tuna rungu atau orang tua anak tuna rungu itu yoo ...  Mereka gak bisa dapet penjelasan yang memadai dari dokter THT ... ckckckckckkkkkk Sad

gambar dokter dijupuk soko kene

   7 comments

term paper writing service
July 21, 2016   01:15 AM PDT
 
I know nearly nothing about all the diseases you can "find" in the hot countries. Here we have strong winters, thus, you know, we have less of them.
custom writing paper
July 20, 2016   07:42 PM PDT
 
Us public and educational radio stations are owned and operated primarily by colleges and universities, by local schools! Thank you for sharing!
neng jeni
March 30, 2012   11:39 AM PDT
 
kuwi jenenge dokter tembak alias dokter batangan ....
pinkina
October 18, 2011   01:07 PM PDT
 
dokter kiy yho enek sing pinter enek sing bodho pak, nek koyok kasuse smpyn ngunu kuwi jenenge "kebangeten"
ndik
September 23, 2011   01:28 AM PDT
 
kan sego padang mas..
Moes Jum
September 22, 2011   11:55 AM PDT
 
@endiks: wahhh wis suwi aku ora krungu kabarmu Ndik!! Ora sah dikampleng doktere Ndik, mengko malah urusane dadi pidana ... hehehe
pokoke aku pertamax
September 21, 2011   11:51 PM PDT
 
kampleng ae doktere mas. ojo wedi aku neng mburi mu, neng mburimu tok lho... brarti gaweane mung golek duwit tok kuwi ra nepake ilmu.

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments